Taz


taz

Taz

Jeg er en følelsesladd, menneskeelskende, kapitalismehatende, venstreradikal, revolusjonær rapper.

Mitt musikalske mål er ikke bare å bli bedre og svær – det er først og fremst å få være med å dra hip hop tilbake til røttene. En ærlig, opprørsk stemme for de undertrykte. I mainstream, (og desverre en del undergrunn/grasrot også) så er det de samme temaene som går igjen: Flørting, sex, festing, dansing eller hvor kule dem sjøl eller penga dems er, og hvor ræva alle andre er… Føler du deg truffet er det DU som kan gjøre noe med det. Musikk har kraft til å være så uenderlg mye mer, og i en så urettferdig verden vi lever i trenger musikk å være et talerør for rettferdighet og inspirere til forandring. Det er dette jeg tar opp i mitt bidrag til Rapvalg 2011. Jeg vil bli hørt fordi jeg føler at jeg har noe å si!

Har drevi med detta i 3 år. Gitt ut en singel, men er fortsatt usignert. Opptrådt på bl.a fester, demonstrasjoner, ungdomsklubber, sommerleire, festivaler og t.o.m. bryllup. DJer, rappere, sangere og produsenter som vil samarbeide må bare si fra. Reggaesangere blir jeg spesielt begeistra for!

5 Raske Spm!

Navn:

Matias Hamre Sveen (Taz)

Alder:

19

Hvorfor deltar du/dere i Rapvalg:

Fordi jeg elsker musikk med innhold og budskap. Politisk musikk er det jeg driver med, så når det er denne typen musikk som blir etterspurt må jeg jo vise hva jeg kan. Politisk musikk slipper ellers ikke nok til i rampelyset.

Hvorfor syns du det er viktig å benytte seg av stemmeretten?:

-Mange påstår at vi i Norge lever i et “fullt utviklet demokrati”. Dette er bullshit! Et samfunn, og særlig et kapitalistisk et, kan alltid bli mer demokratisk. Det offentlige, som er folkevalgt, styrer kanskje halve landet. Finanstoppene, kapitalistene og børsfolka, som IKKE er folkevalgte, styrer resten. En gang annenhvert år har du lov til å være med å bestemme, derfor er det ekstremt viktig at du bruker den bittelille påvirkningskrafta du har for alt den er verdt! Et valg aleine kan nok ikke forandre verden, men det kan være med å pushe verden i riktig retning.

Hvis du vinner, hva skal pengene benyttes til?

Nedbetale et studielån, kanskje innvistere dem i å lage mer musikk, men sikkert litt fest og moro også.

“Hva Rapper Du For?”

Intro:

Dedikert til artister
og kanskje spesielt de i min egen sjanger
Jada, du er så flink atte! Men er det alt?
Jeg bare lurer jeg! Du må vel ha en grunn?

REF:

Jeg eier ikke låta, nei jeg setter’n heller fri
Jeg dreper ikke musikken, jeg vekker den til liv
Jeg eier ikke låta, nei jeg setter’n heller fri
Jeg dreper ikke musikken, jeg vekker den til liv

Vers 1:

Det handler ikke bare om deg sjøl og hva du sliter med
Det handler om oss alle, verden vår og alt hva vi vil me’n
Hip Hop i seg sjøl er ikke mer enn et kult navn
Det er hva vi legger i det som kan gi det substans

Du rapper punchlines – så tenk godt over hvem du slår
Jeg slår de eneste som fortjener det: de herskende som rår
Og de som vil se andre falle til de sprenger seg på trikken
Rapper du voldtekt på micen, bør jeg kutte av deg…

Sjalusien – vanner ut vår dømmekraft som kritiker
Rappere juger utrolig nok litt mer enn en politiker
Slutt å være passiv, det finns ingen grunner til å slække
Sorry at jeg degraderer meg til å rappe om å rappe

Din jævla jåle! – Rapper om skoa og klæra du har på deg
Det kunne ikke brydd meg mindre, men nei, ikke tro jeg hater deg
Er det dét du vil når du rapper, synger eller spiller?
Greit – det var jeg som stjælte jovial som immige!

REF:

Jeg eier ikke låta, nei jeg setter’n heller fri
Jeg dreper ikke musikken, jeg vekker den til liv
Jeg eier ikke låta, nei jeg setter’n heller fri
Jeg dreper ikke musikken, jeg vekker den til liv

Men hva med deg? Hva med deg? Hæ, hva rapper du for?
Ja, hva med deg? Hva med deg? Hæ, hva rapper du for?
Så hva med deg? Hva med deg? Hæ, hva rapper du for?
Ja, hva med deg? Hva med deg? Hæ, hva rapper du for?

Vers 2:

Du vil så gjerne bli et navn som overalt er kjent
og være et ikon som aldri visner og blir glemt
Da må du velge dine kamper, aldri stoppe for litt kløe
Jeg veit prisen, for mine helter er som regel døde

Du vil de skal huske teksta utenat og digge sangen din
Men hva vil du publikum skal tenke når de skriker navnet ditt?
Kontanter, villa og syksé er sikkert kjekt å ha
men jeg har større drømmer enn å være rik og lat

Jeg vil skolere – gi mine fans noe å tygge på
Jeg gjør det for de ensomme og de med bøyde rygger og
De som trenger noen, alle arbeidere og arbeidsløse
De som stiller opp, alle alenefedre og alenemødre

alle som sulter, tørster og kanskje mangler et hjem
alle som vil no mer enn dette, det fins masser av dem
Nei, hip hop ække død! Vi må slippe’n fri fra sin forvaring
Dette er ikke en disselåt, det er bare en forklaring

REF:

Jeg eier ikke låta, nei jeg setter’n heller fri
Jeg dreper ikke musikken, jeg vekker den til liv
Jeg eier ikke låta, nei jeg setter’n heller fri
Jeg dreper ikke musikken, jeg vekker den til liv

Bridge:

Jeg ser at du er underlagt, men har du ordet i din makt
så bruk det til fordel for andre folk som også sitter fast
Blod er tjukkere enn vann, så hvis du virkelig har flyt
bruk den for å få det fram, og hver så snill, drit i å skryt!

Jeg ser at du er underlagt, men har du ordet i din makt
så bruk det til fordel for andre folk som også sitter fast
Blod er tjukkere enn vann, så hvis du virkelig har flyt
bruk den for å få det fram, og hver så snill, drit i å skryt!

REF:

Jeg eier ikke låta, nei jeg setter’n heller fri
Jeg dreper ikke musikken, jeg vekker den til liv
Jeg eier ikke låta, nei jeg setter’n heller fri
Jeg dreper ikke musikken, jeg vekker den til liv

Men hva med deg? Hva med deg? Hæ, hva rapper du for?
Ja, hva med deg? Hva med deg? Hæ, hva rapper du for?
Så hva med deg? Hva med deg? Hæ, hva rapper du for?
Ja, hva med deg? Hva med deg? Hæ, hva rapper du for?

Ja, hva med deg?Legg igjen en kommentar