Arshad & Kaveh


Mitt land av Arshad og Kaveh

I 2009 var Arshad og Kaveh de første som stakk av med seieren i Rapvalg sin musikkonkurranse. Låta de deltok med het Mitt Land.

“Jeg er født her, en svarting her for alltid mann – så hat på meg, for Norge er mitt hjemland”

Dette rappet Arshad Mamouni og Kaveh Kholardi som den gangen bare var 16 år. Begge er født og oppvokst i Oslo, og kjenner hverandre fra gatene på Grønland og Grünerløkka. Kaveh har gått videre til å bli en anerkjent hip-hop artist og jobber nå med å gi ut sitt første studioalbum, samtidig som han nylig var aktuell med ‘7 steg til toppen’, et realityprogram som gikk på NRK.

Vi stilte Kaveh noen spørsmål:

1: Hvordan føltes det å vinne Rapvalg i 2009.

Haha, husker det som om det var i går. Det var definitivt et høydepunkt i karrieren min. Når man er femten år og vinner 10 000kr føles det kjapt som om man kunne kjøpt opp hele verden.

2: Føler du at det at du vant den konkurransen gav deg et boost, eller visste du alltid at du kom til å gjøre det stort?

Altså, jeg har alltid hatt troen. Men rapvalg var givende på mange områder og var med på føre til at vi stiftet bekjentskap til diverse profilerte aktører i bransjen.

3: Gav det deg noen fordeler at du (dere) vant rapvalg?

Vi et lokalt fenomen etter den dagen!

4: Kan du oppfordre andre artistspirer til å melde seg på?

Definitivt, syns alle sultne rappere skal delta. Det er et enormt springbrett. Man får vist en politisk side av seg sjøl.

5: Det er nesten bare gutter som melder seg på Rapvalg! Why? Kom med en oppfordring til jentene om at de også må melde seg på!

Det finnes ingenting kulere en jenter som rapper, så uavhengig om du har adamseple eller ikke, bør du melde deg på!

Se Kaveh’s siste video til låta “Tiden er Din”:
Rapvalg

[…] Kaveh er ute med ny låt. Den er dedisert til Løkka, og kaller frem varme følelser hos alle som er vokst opp i Norges hovedstad. Sjekk den ut selv, og si gjerne hva du syns i kommentarfeltet. Visste du forresten at Kaveh var den første som vant Rapvalg? […]


Legg igjen en kommentar