Politikk og Hip-Hop


Politikk og Hip-Hop går ofte hånd i hånd. Musikkformen har alltid gitt unge, frustrerte mennesker et utløp for sine tanker og ideér i en kreativ form. Rapvalg.no gir deg noen av de mest politiske hip-hop sangene gjennom tidene. Listen inkluderer artister som Eminem, 2pac og NWA.

KRS-ONE rapper om vold fra politiet i denne sangen. Han føler politiet er i en maktposisjon, og at politiet ofte misbruker den makten.

Politiet er et hett tema i hip-hop, særlig i det amerikanske miljøet. Da denne sangen fra NWA kom på 80-tallet var det ingen som noensinne hadde hørt på maken og det skapte stor kontrovers.

Denne videoen er en 7 minutter lang mini-dokumentar fra Public Enemy om det å protestere mot de som sitter med all makten i samfunnet. Veldig i tråd med Rapvalg sin filosofi om å bruke stemmen, og stemmeretten sin!

Den aller første i sin sjanger. Grandmaster Flash rapper om knust glass i gatene og mennesker som pisser på gatehjørner. Utkom tidlig 80-tall og blir betegnet som en av de aller første hip-hop sangene.

Til og med söta bror må uttrykke seg politisk innimellom og denne fra Timbuktu er kanskje en av de aller mest kjente. Han skriver et åpent brev til Göran Person om de problemene han føler Sverige har.

Queen Latifah setter gutta på plass i denne gamle låten. Hun krever respekt for seg selv og sine kvinnelige medmennesker og ber pent om å bli behandlet pent av mannfolka! Girls can do it, too!

Eminem kritiserer massekonsumpsjon og glorifiseringen av krig og videospill i White America. Videoen er et godt stykke håndverk!

I The Corner rapper Common om utfordringene i Chicago.

Changes av 2pac er kanskje en av de aller mest kjente politiske hip-hop sangene. 2pac holdt det ekte og snakket om det som virkelig foregikk i ghettoen.

Karpe Diem gav nettopp ut låta Påfugl, en sang om det å være annerledes i Norge og at man av og til føler seg som en påfugl som er både hvit og svart.

Det var listen over politiske hip-hop sanger! Nå er det din tur til å lage ditt bidrag til denne listen og melde deg på Rapvalg 2013!Legg igjen en kommentar