Damer med bein i nesa


Capture

I 2013 feirer vi 100-årsjubileum for kvinners stemmerett i Norge. Mange kvinner har måttet kjempe seg til en plass ikke bare i politikken, men også i musikken. Rapvalg.no gir deg et knippe låter fra norske og internasjonale kvinnelige artister med politiske budskap.

Nina Simones “Mississippi Goddam” ble raskt en populær sang for borgerrettighetsaktivister da den kom ut i 1964.

 

“Ladies First”, en skikkelig girlpower-låt fra Queen Latifah!

 

Ani DiFranco forteller sin individuelle historie i “The Story”, forskjellig fra den faren hennes fortalte. Hun observerer en kamp mellom kjønnene, der hun føler seg alene på kvinnenes side.

M.I.As låt og musikkvideo “Born Free” vakte stor oppsikt da den kom i 2010. Den opprinnelige musikkvideoen ble slettet fra YouTube fordi den inneholdt sterke bilder, blant annet av rødhårede gutter som ble diskriminert og drept. De urettslige drapene av tamilske menn utført av Sri Lankas hær inspirerte artisten til å lage en slik musikkvideo.

Jenny Hval er en norsk vokalist, skribent, komponist og tekstforfatter. “Portrait Of The Young Girl As An Artist” er fra hennes nyeste plate fra 2011, og handler om kvinners forhold til egen kropp og seksualitet.

 

Sandra Kolstad er opptatt av feministiske spørsmål, og er blant artistene som skal markere 100-årsjubileumet av kvinners stemmerett. På selveste kvinnedagen opptrer hun i Bergen. Musikkvideoen til “Run Away (Where are we?)” vekket mye oppmerksomhet på grunn av nakenhet. Kolstad selv kaller det for feministisk nakenhet.

VI VIL HA DITT BIDRAG TIL LISTEN OVER TALENTFULLE OG POLITISK INTERESSERTE JENTER. MELD DEG PÅ RAPVALG 2013!

 

 
Comments are closed.