Q and A med Bowandarrow, Phone Joan og Ine Hoem


Kvinnedag betyr Ladyfest, og storslått feiring på Mono. Kveldens musikalske innslag bestod av Bowandarrow, Ine Hoem, og Phone Joan. Rapvalg.no gir dere Q and A med noen av de tøffeste jentene i gata.

Bowandarrow

Bowandarrow_photoAneAspen

 

Bowandarrow lager sofistikert pop, med et skjørt og klangfullt utrykk.

Q: Hvorfor har du valgt å opptre på denne konserten i forbindelse med kvinnedagen?

A: Først og fremst var jeg veldig keen på å spille på Mono. Dessuten er Ladyfest en av de festivalene jeg liker, og følger med på.

Q: Hva slags forhold har du til kvinnedagen?

A: Det er mange som mener ting veldig høyt, og jeg identifiserer meg ikke med dem som skriker høyest. Jeg mener likevel at det er viktig å sette søkelyset på andre steder i verden som ikke er så likestilte som oss i Norge. Det er et ansvar jeg mener vi har, og skylder dem som har sørget for at vi har kommet så langt. Jeg er opptatt av at det skal være sak, og ikke gimmick.

Q: Hva har det å si at kvinnestemmer er representert i musikken?

A: Jeg tror ikke på kvotering innenfor musikkbransjen. Det er så klart viktig at damer er representert, men det tror jeg vi må kjempe fram selv. Vi må rett og slett lage bra musikk. Når det gjelder diskusjonen rundt hvorvidt man skal kategorisere artister inn i kvinnelige og mannlige, tror jeg mange har misforstått. Grunnen er jo at bransjen vil selge flest mulig artister, to priser er jo bedre enn en?

Q: Tar du opp politiske eller samfunnsrelaterte temaer i musikken din?

A: Ikke direkte. Men jeg skriver jo om livet, og hvor går skillet mellom liv og politikk?

Phone Joan

F.v.: Carina Moen, Elisabeth Nesset, Randi Gudmundsen og Rikard Haugen.

F.v.: Carina Moen, Elisabeth Nesset, Randi Gudmundsen og Rikard Haugen.

 

Phone Joan kategoriserer musikken sin som Blue Suede Shoegaze. Bandet har gitt ut to albumer, godt mottatt av kritikerne.

Q: Hvorfor har dere valgt å opptre på denne konserten i forbindelse med kvinnedagen?

A: Randi: Vi fikk en forespørsel, og hadde først og fremst lyst til å spille konsert, men vi tror det blir en kul kveld.

Elisabeth: Også er det er en veldig fin lineup, da.

Q: Hva slags forhold har dere til kvinnedagen?

A: Carina: Jeg er generelt ikke så opptatt av merkedager, men i dag har jeg snakket masse om kvinnedagen, og synes i grunn det er veldig ålreit. Jeg tror nok jeg kommer til å følge litt mer med på kvinnedagen i årene framover.

Q: Hva har det å si at kvinnestemmer er representert i musikken?

A: Elisabeth: Forskning tyder på at en blanding av kjønn er mest effektivt og lønnsomt innenfor de fleste yrker. Det er egentlig ikke noen grunn til at kjønn skal være så skjevt fordelt i musikkbransjen, med så mange talentfulle kvinner. Men det har nok noe å gjøre med at det er for få kvinnelige forbilder. Jeg hadde for eksempel aldri møtt en kvinnelig trommis før. Jeg jobber med noen jente-elever som spiller trommer. Dessverre er det ofte slik at de gir seg i fjortenårsalderen.

Randi: Ja, mangelen på forbilder er nok en hindring, men det er heldigvis i ferd med å forandre seg.

Q: Tar dere opp politiske eller samfunnsrelaterte temaer i musikken deres?

A: Elisabeth: Den kan jo tolkes forskjellig, men tekstene er absolutt kommentarer til samfunnet.

Carina: Låta “Damned” uttrykker for eksempel en bekymring over hvilken verden vi etterlater oss. Flere av låtene handler også om undervurdering, noe vi kvinnelige musikere ofte kan oppleve i et ellers mannsdominert miljø.

Ine Hoem

IneGetItOff3

 

Ine Hoem spiller feelgood jazz, og er et spennende innslag i dagens musikkbilde.

Q: Hvorfor har du valgt å spille på denne konserten i forbindelse med kvinnedagen?

A: Det er et fint arrangement og en fin anledning til å skape engasjement rundt likestillingssaken, både i Norge og i resten av verden.

Q: Hva slags forhold har du til kvinnedagen?

A: Det er viktig for meg at mennesker likestilles, og vurderes utifra personlighet og faglig kompetanse, i jobbsammenheng og i samfunnet. Kvinnedagen er en påminnelse om at vi ikke er ferdige. Den kan bevisstgjøre oss om hvor vi er, for jeg tror mange har en forestilling om at vi lever i et likestilt land, men på mange områder stemmer ikke det.

Q: Hvor viktig er det å ha kvinnestemmer representert i musikkverdenen?

A: Kjempeviktig. Jeg tror det er med på å skape både bedre musikk og et bedre musikkmiljø. Nettverksbygging er så viktig, og derfor er det problematisk at bransjen er så mannsdominert. Kompiser ansetter kompiser. På denne måten blir det vanskelig for jenter å komme inn i miljøet.

Q: Tar du opp politiske eller samfunnsrelaterte temaer i musikken din?

A: Tekstene mine handler om menneskelige følelser, som er felles for alle. Den nye låta “Peculiar people” handler om frustrerte mennesker som vil opp og fram, og det tror jeg mange i vårt samfunn kan kjenne seg igjen i.

LA DISSE KULE DAMENE INSPIRERE DEG, OG MELD DEG PÅ RAPVALG 2013!
Comments are closed.