Green Day til Ullevål Stadion i sommer


green-day-39641220779

Punk-rockerne i Green Day har aldri vært redde for å provosere gjennom musikken. Kanskje mest kjent er bandet for låta “American Idiot”, der de kritiserer den amerikanske politikken, og landets “paranoia” for terror. 30. juni inntar bandet Ullevål Stadion, som en del av deres turne i forbindelse med utgivelsene av albumtriologien bestående av platene Uno!, Dos! og Tré!.

Gjennom sin karriere har Green Day vist sterkt samfunnsengasjement, med låter som kritiserer det politiske systemet i USA (“American Idiot”), anti-krigslåter (“Holiday”) og låter som kritiserer autoriteter (“Warning”).

– I write things to figure out what I do think. You go through periods where no one’s talking about anything. That was happening in the lead-up to the Iraq War. I was thinking “Give me a debate”, sa vokalist, Billie Joe Armstrong, i et intervju med Rolling Stone i 2005, like etter utgivelsen av det kritikerroste albumet “American Idiot”.

Armstrong har lenge slitt med rus-problemer, men er nå tilbake fra et vellykket rehab-opphold, og klar for turne. Green Day spilte en svært vellykket konsert på Ullevål Stadion i 2010. Mange hevder at det var den beste konserten på Ullevål Stadion noensinne, så det blir spennende å se om gutta leverer like bra tre år etter.

 Legg igjen en kommentar