Don Martin hyller Oslo Øst i ny låt


don_martin_pressebilde_farge_foto_thomas_skytterholm

I år debuterer Don Martin med sin første soloplate på norsk; “En gang Romsåsgutt, alltid Romsåsgutt”. Den handler om identitet, og er, ifølge rapperen selv, plata norsk hip hop trenger. På mandag ble andre singel; “Nilsen”, sluppet for salg. Låta er en hyllest til Oslo Øst.

Don Martin er kanskje mest kjent som medlem av den politisk engasjerte rap-gruppa Gatas Parlament. Han har også hatt en betydelig rolle i Rapvalg, som dommer, og som veileder for noen av deltakerne.

Romsås er rapperens barndomshjem, og har vært med på å forme hans identitet, noe som kommer tydelig fram gjennom låtene i det nye albumet.

– Jeg har vært mange steder og lært mange ting, men den mentaliteten som er på Romsås, er med meg overalt, sa rapperen til et intervju med Kingsize tidligere i år.

01. januar slapp Don Martin første singel fra albumet; “Æresdrap”, der han kritiserer noen av dagens norske hip hopere for å “blande hip hop med pop-crap”. I albumets andre singel; “Nilsen”, presenterer Don Martin deg for sitt Oslo og sin virkelighet, i samarbeid med norsk rap og hip hops far Tommy Tee, som også produserer plata. De to framførte låta under Karpe Diems konsert i et fullstappet Oslo Spektrum på lørdag, og singelen ble sluppet for salg på mandag. Sjekk ut musikkvideoen her:

 

 Legg igjen en kommentar