Det bare er sånn


detbareersånn

Rap og teater er en sjelden kombinasjon, men nettopp denne kan du se på Oslo Nye Centralteatret for tiden! I forbindelse med den nye plata “Det bare er sånn”, er Emire og Lillebror aktuelle med rap-musikalen med samme navn.

Manuset er skrevet av rapperne selv, i samarbeid med regissøren av stykket, Oda Radoor. Musikalen tar utgangspunkt i låtene på det nye albumet deres, og har et skråblikk på musikkbransjen, og utfordringene unge musikere møter på. Med seg på scenen har de blant annet Finn Schau og Hilde Louise Asbjørnsen.

Emire og Lillebror spiller de to rapperne Dino og Sharif, som tilbringer kveldene sine på den lokale karaokebaren. Sjefen på karaokebaren (Finn Schau) introduserer gutta for en manager, som lover dem gull og grønne skoger. Men det viser seg at manageren er en sleiping, som kun er ute etter å svindle dem.

Rapperne tar opp viktige utfordringer i bransjen, og viser hvor tøft det kan være for unge, mannlige rappere, med utenlandsk opprinnelse, i en bransje der rollemodellene ofte er damer med blondt hår og silikonpupper, som synger på kommando fra en sleip produsent. Men de svartmaler heller ikke situasjonen. I stedet sper de på med en god dose humor, og en oppfordring til en sterk stå på-vilje. For når alt ser som verst ut, kan det fremdeles gå til helvete. Og hva gjør man da? Jo, man godtar at “sånn er det bare”, også kjemper man videre.

Til tross for at flertallet på scenen er unge og uerfarne (ihvertfall når det kommer til skuespill), så fungerer det hele overraskende greit. De unge danserne og sangerne er talentfulle på sitt område, men de har enda litt å gå på når det kommer til troverdighet i skuespillet. Men alt i alt er dette en musikal du bør få med deg, som representerer unge og flinke rappere, musikere og dansere.

Foreløpig kan du se rap-musikalen på Centralteatret ut mai 2013.

 Legg igjen en kommentar