Sånn er det bare


9788203239571_Munch

Eller er det det? I anledning stemmerettsjubileet for kvinner, gir forlaget Aschehoug ut debattboka “Sånn er det bare” til alle førstegangsvelgere på videregående skole. Målet med utgivelsen er å skape et større politisk engasjement blant ungdom, og åpne for debatt.

Boka er innom mange aktuelle temaer, som voldtekt, abort, religion, krig, miljø og psykisk helse. Bidragsyterne er anerkjente norske journalister, forfattere, bloggere og illustratører. Bidragene er ment til å skulle glede, provosere, irritere, berøre og skape høylyttede diskusjoner. Målet er at du skal engasjere deg.

I tillegg til å ta opp kontroversielle temaer, fungerer boka også som et oppslagsverk for hvordan du går fram når du skal stemme, slik at ingen skal føle seg usikre på det. Som et slags forord starter boka med en steg for steg “bruksanvisning”. Kunnskapsminister Kristin Halvorsen påpeker at det er viktig at ungdom bruker stemmeretten sin.

– Hver dag er det noen som kjemper for livet for å få leve i et fritt og demokratisk samfunn som vårt. Unge førstegangsvelgere har et viktig ansvar for å bruke retten til å være med å bestemme, og jeg synes skolene gjør en stor og viktig innsats i å lære elevene til å delta og engasjere seg i samfunnet de er en del av, sier kunnskapsminister Kristin Halvorsen.

Husk at DIN stemme teller. God helg fra oss i Rapvalg!

 Legg igjen en kommentar