Finalistene er klare!


ny

Finalistene i Rapvalg er klare! Jentene har hevdet seg.

Etter 8 1/2 uker med avstemming er det endelig avgjort hvem som går til finalen i Rapvalg 2013 og konkurrerer om 100.000 kr.  Finalistene er (i alfabetisk rekkefølge):

Abelone – (Stavanger )

Aon X – (Larvik )

Arshad Maimouni – (Oslo)

BZ – (Drøbak)

Danny Maroc –(Oslo)

Degos- ( Oslo)

Flexi Aukan/Michelle November – (Sandefjord)

Gino Sydal/B. Comet – (Oslo)

Herreløse – (Oslo)

Mosti – (Oslo)

Mike Lookee – (Oslo)

Remo – (Asker og Bærum)

Svartepetter – (Drøbak)

– Med så mange dyktige artister og gode låter, ser vi frem til en nervepirrende finale som publikum bare kan glede seg til, forteller de Leon.

Finalen holdes torsdag 29.august på Blå i Oslo. De som ikke har mulighet til å komme kan følge med på nettet, hvor finalen streames live. –Det er flere ungdomshus rundt om i landet som skal laget egne arrangementer hvor de skal vise finalen, så dette blir en fest hvor alle kan være med, også hvis de ikke er fysisk tilstede på Blå, forklarer de Leon.

For første gang i historien er det to jenter med i finalen. –Musikk- og rap-miljøet er jo veldig guttedominert, derfor er det ekstra gledelig at vi har hatt mange dyktige jenter med i semifinalen og at to av dem hevdet seg og kom videre til finalen, sier de Leon.

Rapvalg har som mål å øke interessen for stortingsvalget og få flere ungdom til å bruke stemmeretten sin. I første runde kom det inn 113 låter fra 15 fylker. Låtene handler om samfunnsrelaterte temaer som representerer mye forskjellig fra høyresiden til venstresiden i norsk politikk. Det er unge musikere som selv setter dagsorden i Rapvalg med temaer som unges oppvekstvilkår, økonomisk krise, hat-retorikk, skjønnhetspress, innvandringspolitikk, grådighet og likegyldighet, mobbing, identitet og tilhørighet, internasjonal solidaritet og krig.

– Politikk handler om å bli hørt, og Rapvalg gir unge en kanal hvor de kan fortelle om noe de synes er viktig – gjennom musikk. Nå er det opp til politikerne om de vil lytte, avlutter de Leon.

– Og husk ”Stemmen din teller”  bruk den 9.september.Legg igjen en kommentar